Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετσοκόβουν την Γυμναστική από τα σχολεία

Πετσοκόβουν την Γυμναστική από τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Γυμναστική, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Ο λαλίστατος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος καλό θα ήταν να πάρει θέση και να εξηγήσει γιατί πετσοκόβεται το μάθημα της Γυμναστικής από τα σχολεία.

Στην χώρα που γέννησε τον βασικό άξονα της εκπαίδευσης μέσα από το αρχαίο ρητό “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”, η “μνημονιακή Ελλάδα” έρχεται να τα ισοπεδώσει όλα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι «σοφοί» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «κουρεύουν» τις ώρες άθλησης από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, πέραν της μείωσης μιας ώρας από το προηγούμενο σχολικό έτος με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του Φ.Ε.Κ 2121/Β/2013, φέτος οι ώρες διδασκαλίας θα μειωθούν περαιτέρω στη Β΄ Γυμνασίου και στη Β΄ Λυκείου κατά μια επιπλέον ώρα!

Αναλυτικά από το σχολικό έτος 2014-2015 οι ώρες γυμναστικής διαμορφώνονται: Δύο ώρες ανά βδομάδα στις τάξεις Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, δύο ώρες την εβδομάδα στην Α’ Λυκείου και μια ώρα την εβδομάδα στις τάξεις, Β’, Γ’ Λυκείου.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ώρα για το μάθημα της σωματικής αγωγής στην Γ΄ τάξη των επαγγελματικών Λυκείων.

Ομάδα εκπαιδευτικών, που με αίτημα τους προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων διαμαρτύρονται για το «κούρεμα», προτείνοντας παράλληλα την αύξηση των ωρών της σωματικής αγωγής σε όλες τις τάξεις σημειώνουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνθεί για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και άρα δεν θα χρειαστούν προσλήψεις.

Από την πλευρά του το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι το υπουργείο γνωρίζει την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με τη μείωση των ωρών και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να προστεθεί μια ώρα επιπλέον του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο… “επικοινωνιακός” Ανδρέας Λοβέρδος που μιλά συνέχεια για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τους αιώνιους φοιτητές, που το ανήγαγε ως μείζον ζήτημα, καλό είναι να πάρει θέση για την περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

Που είναι και το ουσιαστικό ζήτημα του χαρτοφυλακίου που έχει.

Σχετικά άρθρα