Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα μετά την επιβολή 14ημερης καραντίνας

Χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα μετά την επιβολή 14ημερης καραντίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ελληνικά Νησιά, Ζάκυνθος, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κρήτη, Λέσβος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σέριφος, Τήνος, Τουρισμός, Τουρίστες, Υπουργείο Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης,

Σε 14 ήμερη καραντίνα μπαίνουν όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από επτά ελληνικά νησιά. Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα της καραντίνας είναι τα εξής: Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος.

Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στην Αγγλία, από τις 04.00 της Τετάρτης 9/9, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Τα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και το Κέντρο Βιοασφάλειας υποδεικνύουν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της Μ. Βρετανίας από αυτά τα νησιά, με συνέπεια να βγουν από την τρέχουσα λίστα για τους «αεροδιαδρόμους».

Σημειώνεται ότι περίπου 60.000 Βρετανοί βρίσκονται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες.

Στην Κρήτη, όπου βρίσκονται 10.000 Βρετανοί για διακοπές, ψάχνουν εισιτήρια σε τιμές δύο και τρεις φορές μεγαλύτερες, προκειμένου να αναχωρήσουν γρήγορα από την ελληνική Μεγαλόνησο, για να μην τους πιάσει η καραντίνα.

Θεοχάρης: «Πολύ ατυχής» απόφαση

«Πολύ ατυχή» χαρακτήρισε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καραντίνα κατά την άφιξή τους επί αγγλικού εδάφους στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά.

Μιλώντας το πρωί στο Sky News ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι η καραντίνα δε δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανά 100.000 κατοίκους, που βρίσκεται αρκετά κάτω από το όριο την 20 κρουσμάτων που έχει θεσπίσει ως κριτήριο για επιβολή καραντίνας το Λονδίνο.

Ο Υπουργός Τουρισμού απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκρύπτει στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι, ιδίως σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων και ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το σύστημα ελέγχων που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει επιτρέψει στις αρχές να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, παρά την αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα