ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δέκα ημερών ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δέκα ημερών ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γηροκομείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαρούσι, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

Σε καραντίνα τέθηκε ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι έπειτα από τον εντοπισμό 19 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, από τα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 18 ανήκουν σε φιλοξενούμενους και ένα σε μέλος του προσωπικού.

Ως εκ τούτου, από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, έως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων μπαίνει σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε τα εξής:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12/09/2020 και ώρα 21.00.

Σχετικά άρθρα