Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Τήλο

Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Τήλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Λιμενικό Σώμα, Τήλος, Τουρκία, Τουρκικό Εμπορικό Πλοίο,

Μετά το ναυάγιο στη Χάλκη όπου τουρκικές ακταιωροί όχι μόνο προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στην περιοχή αλλά και επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τα πληρώματα πλωτών και ελικοπτέρων του λιμενικού να κάνουν τη δουλειά τους, την Πέμπτη σημειώθηκαν ακόμη δύο περιστατικά.

Το ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία αλλοδαπός επικοινώνησε με το «Olympia Radio» ζητώντας άμεσα βοήθεια σε λέμβο που όπως υποστήριξε επιβαίνουν περίπου 50-55 άτομα κι έχει πιάσει φωτιά.

Έσπευσαν δυο σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δεσμεύτηκαν από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού δύο παραπλέοντα πλοία και απογειώθηκε αεροσκάφος της Frontex.

Το κεράσακι αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal η προσάραξη πλοίου στην Τήλο.

Το πλοίο κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη και είναι άγνωστο πως βρέθηκε εκεί.

Από το Λιμενικό αργά το βράδυ της Πέμπτης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Διαπιστώθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήλου, πρωινές ώρες σήμερα, η προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ”MESSILA” σημαίας Παναμά, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμένα ν. Τήλου.

»Από το Λιμενικό Σταθμό Τήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MESSILA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

»Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων».

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο αίτημα από τουρκικής πλευρά για αποκόλλησή του από τη γείτονα, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός που θα αυξήσει τη θερμοκρασία σε μια περιοχή που ήδη διακυβεύονται πάρα πολλά.

Όπως είναι ήδη γνωστό νωρίς το απόγευμα εκδόθηκε νέα παράνομη τουρκική navtex για για έρευνες του Oruc Reis εντός της υφαλοκρηπίδας μας και η Ελλάδα απάντησε με αντι-navtex που την ακυρώνει.

Σχετικά άρθρα