Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: “Οι Καρυάτιδες ενισχύουν την σημαντικότητα του μνημείου”

Αμφίπολη: “Οι Καρυάτιδες ενισχύουν την σημαντικότητα του μνημείου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Καρυάτιδες, Κατερίνα Περιστέρη, Κώστας Τασούλας, Λίνα Μενδώνη, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού,

Την άποψη ότι οι Καρυάτιδες ενισχύουν την άποψη ότι είναι ο τάφος στην Αμφίπολη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μνημείο εξέφρασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και εξαίρετο μνημείο και η καινούργια αποκάλυψη ενισχύει αυτή την άποψη» υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, τονίζοτας ότι οι Καρυάτιδες έχουν κατασκευαστεί με την ίδια ακριβώς τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στις σφίγγες, ειδικά στα κεφάλια των σφιγγών και στα φτερά τους.

Όμως όπως αποκάλυψε η Λίνα Μενδώνη οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά σε μια ακόμη είσοδο, στον τύμβο Καστά.

«Υπάρχει ένας τοίχος ακόμη, ο τρίτος. Φέρει οπή όπως ο προηγούμενος, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτόν ακόμη είναι δύσκολη… Οπωσδήποτε όμως θα υπάρχει μια ακόμη είσοδος αν η είσοδος είναι χωρίς θύρα ή με κανονική θύρα είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε» δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

«Κάθε ανασκαφή είναι μια μαγεία, κάθε καινούργιο εύρημα, ακόμη και μικρό και ασήμαντο για τον κόσμο, δημιουργεί συναισθήματα συγκίνησης και ιδιαίτερης χαράς, από εκεί και πέρα ο αρχαιολόγος πρέπει να είναι ψύχραιμος και να αφήνει περισσότερο τη σκέψη και λιγότερο το συναίσθημα να λειτουργεί» συμπλήρωσε η Λίνα Μενδώνη.

Σχετικά άρθρα