Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελίες-σοκ για απάνθρωπα καψόνια στην Προεδρική Φρουρά

Καταγγελίες-σοκ για απάνθρωπα καψόνια στην Προεδρική Φρουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ελληνικός Στρατός, Εύζωνας - Τσολιάς, Στρατοδικείο, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Καταγγελίες για απάνθρωπα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά. Συγκεκριμένα, 6 εκπαιδευτές χωρίς βαθμό έθεσαν σε κίνδυνο (κατηγορούμενοι για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο) ισόβαθμους οπλίτες καθώς κατά τη διάρκεια τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το ereportaz.gr η θρασύτητά τους και ο σαδισμός τους ήταν τέτοιος που οι εν λόγω 6 εκπαιδευτές εκβίασαν στη συνέχεια τους νεοσύλλεκτους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό προκειμένου να μη γίνουν γνωστά τα αναφερόμενα αδικήματα.

Μάλιστα, τους είπαν πως δεν θα τους δοθεί το μπλε μπερέ… ως τιμωρία και απόταξη από το σώμα εφόσον «κελαηδήσουν».

Τα 10-15 άτομα της φρουράς διακομίσθηκαν στο 401 στρ. νοσοκομείο Αθηνών, προς εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί 1ας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητης έκθεσης στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής.

Στις 18 Αυγούστου έγινε καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατ. δικαστηρίου Αθηνών και η κ. Τσιγκλίρη ενημερώθηκε για το εν λόγω περιστατικό στις 08.05 πμ της ιδίας ημέρας και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο της.

Το βράδυ της 18ης Αυγούστου συντάχθηκε η επιστολή που ακολουθεί από τον Διοικητή και στις 19 Αυγούστου δόθηκε στους εύζωνες για να επιδοθεί από τους ίδιους στους γονείς τους.

Διενεργήθηκε ΕΔΕ στη μονάδα λήφθηκαν φωτογραφίες από όλους τους στρατιώτες-εύζωνες και ένορκες καταθέσεις αυτών για το συμβάν.

Σχετικά άρθρα