Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Πλήθος τα ερωτηματικά για το μερικό lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο

Κορωνοϊός: Πλήθος τα ερωτηματικά για το μερικό lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντίπαρος, Ελληνικά Νησιά, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυκλάδες, Νησιά Αιγαίου, Πάρος,

Πληθαίνουν οι φωνές και τα ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις σε Πάρο και Αντίπαρο, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την 14η Αυγούστου στα δύο νησιά.

Όπως πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες υποστηρίζουν, το lockdown ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν υπήρξε όλη αυτή την περίοδο ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων Covid – 19 σε Πάρο και Αντίπαρο παρά μόνο για κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πολλοί, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και τα μηνύματα alert στα κινητά πολιτών και τουριστών, κάνουν λόγο για επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς η πραγματική αλήθεια για την έκταση του προβλήματος να βγαίνει στο φως.

Έτσι λοιπόν, ξαφνικά, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, χωρίς καμία προετοιμασία και δυνατότητα πρόβλεψης από τους ίδιους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, προέκυψε το lockdown σαν «αιφνίδιος θάνατος» που βάζει τέλος στην θερινή τουριστική σεζόν των δύο νησιών.

Τα ερωτήματα του κόσμου ζητούν απαντήσεις όχι μόνο για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και για λόγους διαφάνειας και δικαιοσύνης για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες της Πάρου και Αντιπάρου.

Γιατί δυστυχώς, το έλλειμμα ενημέρωσης στα δύο νησιά, έχει πυροδοτήσει μια έρπουσα φημολογία περί δυσθεώρητου αριθμού κρουσμάτων, μια φημολογία η οποία ενδεχομένως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ωστόσο ζημιώνει την πραγματικότητα και τη ζωή και στα δύο νησιά.

Πηγή: parianostypos.gr

Σχετικά άρθρα