Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Κλειστά τα καταστήματα εστίασης και στην Αττική από τις 12 το βράδυ, μάσκα παντού – Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο (βίντεο)

Κορωνοϊός: Κλειστά τα καταστήματα εστίασης και στην Αττική από τις 12 το βράδυ, μάσκα παντού – Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντίπαρος, Αττική, Βίντεο, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κύθηρα, Νίκος Χαρδαλιάς, Πάρος, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων και στην Αττική από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, η απαγόρευση για την Αττική περιλαμβάνει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

– Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

– Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

– Παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

– Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

– Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς όλους:

– Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

– Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Τι προβλέπουν τα μέτρα για τους ναούς τον Δεκαπενταύγουστο – Έκκληση Ν. Χαρδαλιά να δείξουν όλοι πειθαρχία

Έκκληση, ειδικά στου πιστούς για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς έκανε εκτός των άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

– Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.

– Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα και έκανε έκκληση προς όλους, αλλά ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Για δέκα μέρες οι περιορισμοί σε Πάρο και Αντίπαρο – Δυνατότητα αναστολή συμβάσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που επηρεάζονται

Για 10 ημέρες και ειδικότερα από τις 06.00, αύριο, 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00, θα ισχύσουν τα ειδικά μέτρα για Πάρο και Αντίπαρο που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να εφαρμοστεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Πάρο και στην Αντίπαρο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00».

Σχετικά άρθρα