Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές και Ισλαμικό Κράτος στην Ελλάδα – Φορτηγό με όπλα στον Έβρο

Τζιχαντιστές και Ισλαμικό Κράτος στην Ελλάδα – Φορτηγό με όπλα στον Έβρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αθήνα, Θήβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νικήτας Κακλαμάνης, Τζιχαντιστές,

Οι ελληνικές Αρχές έχουν στοιχεία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα αραβικής καταγωγής που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και θεωρούνται ύποπτα για σχέση με τους τζιχαντιστές, γράφει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του που υπογράφουν ο Δημήτρης Πώποτας και η Άρια Καλύβα.

Ο αριθμός των ατόμων αυτών, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση καθώς προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν με φανατικούς τζιχανιστές της Ευρώπης.

“Οι ελληνικές αρχές -Αστυνομία και ΕΥΠ- βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και τις αντίστοιχες γαλλικές και βρετανικές, καθώς υπολογίζεται ότι στην επικράτεια το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται 80-100 τζιχαντιστές (ενεργοί ή εν υπνώσει), που είτε ζουν είτε επισκέπτονται προσωρινά τη χώρα προκειμένου να μεταβούν ή να επιστρέψουν από τα μέτωπα της Συρίας. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται διακριτική παρακολούθηση από τις Αρχές, ενώ καθημερινά φτάνουν σήματα από ευρωπαϊκές χώρες για Σύρους και Ιρακινούς που ζουν στη χώρα μας και φέρεται να έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με τζιχαντιστές που ζουν κυρίως σε Βρετανία και Γαλλία”.

Μέχρι εδώ, βεβαίως, το Πρώτο Θέμα δεν μας λέει κάτι που δεν θα μπορούσαμε και να το υποθέσουμε ή ακόμα και να το φανταστούμε. Ενδιαφέρον όμως έχει η αναφορά της εφημερίδας σε συλλήψεις.

“Μέχρι σήμερα επισήμως έχουν συλληφθεί τρεις φανατικοί τζιχαντιστές υπήκοοι Γαλλίας. Οι δύο (Ι.Μ. και Α.Τ.) μπήκαν στην Ελλάδα επιστρέφοντας από τα μέτωπα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνελήφθησαν σε Γαλλία και Ιταλία μετά από πληροφορίες των ελληνικών αρχών, ενώ ο τρίτος πιάστηκε στον Έβρο μέσα σε ένα φορτηγό γεμάτο πολεμικό υλικό που προοριζόταν για τους αντάρτες. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί στα σύνορα από την ΕΛ.ΑΣ. 1.1190 Σύροι και 259 Ιρακινοί και για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ενώ απελάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί”.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 19 Αυγούστου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη χώρα, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι προτίθεται να κάνει. Αφορμή για την ερώτηση του κ. Κακλαμάνη στάθηκε η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών από τη Θήβα και την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονταν άτομα με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότερα διαβάστε στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Σχετικά άρθρα