Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 27 παραβιάσεις του FIR Αθηνών οι Τούρκοι στέλνουν μήνυμα στον Σαμαρά

Με 27 παραβιάσεις του FIR Αθηνών οι Τούρκοι στέλνουν μήνυμα στον Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Αιγαίο Πέλαγος, Αντώνης Σαμαράς, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σε κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο προέβησαν την Πέμπτη συνολικά 17 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Το μπαράζ των παραβιάσεων από τα 17 τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που θα γίνει στην Ουαλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οκτώ αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235, πέντε τουρκικά ελικόπτερα και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη -δύο εκ των οποίων οπλισμένα- εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και σημείωσαν 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 27 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών έγιναν στο βόρειο, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Σχετικά άρθρα