Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Σκωτικού Τύπου για Αγία Σοφία: «Ο πολιτισμός δέχθηκε πλήγμα»

Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Σκωτικού Τύπου για Αγία Σοφία: «Ο πολιτισμός δέχθηκε πλήγμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Τουρκία,

Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε χώρο θρησκευτικής λατρείας «ο πολιτισμός δέχθηκε πλήγμα», αναφέρει σε μήνυμά του τη Δευτέρα ο Εμμανουήλ Γερακιός, Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Μεγάλου Συμβουλίου του 33ου και τελευταίου βαθμού για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου του Ελευθεροτεκτονισμού.

Ο Εμμανουήλ Γερακιός εξέφρασε τη λύπη του, γιατί ένα αιώνιο πολιτιστικό μνημείο αποφασίσθηκε να σταματήσει να είναι τέτοιο.

Διευκρινίζοντας ότι ο Σκωτικός Τύπος δεν υπεισέρχεται σε θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα, έχει όμως λόγο στα θέματα πολιτισμού σύμφωνα με το καταστατικό του, τόνισε ότι «ο πολιτισμός σήμερα δέχθηκε πλήγμα».

«Το μνημείο αυτό που από αιώνες θαύμαζε η οικουμένη για την αρχιτεκτονική του, για τον συμβολισμό του, για την ιστορία που περιγράφει μέσα, είναι μνημείο το οποίο έχει διατελέσει εκκλησία χριστιανική, έχει διατελέσει τέμενος, είχε δοθεί τελικά στην παγκόσμια κοινότητα. Από εδώ και πέρα η παγκόσμια κοινότητα δεν θα το έχει», είπε ο Εμμανουήλ Γερακιός.

Πρόσθεσε δε ότι «την άποψή μας αυτή θα την κοινοποιήσουμε σε όλα τα Ύπατα Συμβούλια στον κόσμο» καταλήγοντας ότι, ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, «ανεξαιρέτως θρησκείας και υπηκοότητας».

Σχετικά άρθρα