Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία: Έδωσαν μάσκες από τα Lidl σε επιτηρητές των Πανελλαδικών

Καταγγελία: Έδωσαν μάσκες από τα Lidl σε επιτηρητές των Πανελλαδικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Πανελλήνιες Εξετάσεις,

Το γεγονός ότι διένειμαν ακατάλληλες μάσκες σε επιτηρητές των Πανελλαδικών εξετάσεων κατήγγειλε στο alfavita.gr ο Ευάγγελος (Άκης) Λουκάς, αιρετός τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και αιρετός αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Ευάγγελου (Άκη) Λουκά:

Χτες ήταν η πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων με φυσική παρουσία των μαθητών και των συναδέλφων δευτεροβάθμιας καθηγητών τους για την επιτήρηση.

Εύλογο ήταν να αναμένουμε με αγωνία τα μέτρα που θα λάμβανε η πολιτεία προκειμένου να αποτραπούν καταστάσεις όπως εκείνες στην Ξάνθη με τους 80 εκπαιδευτικούς σε καραντίνα, τα 5 κλειστά σχολεία και την έκτακτη λήψη των τοπικών μέτρων που φαντάζομαι γνωρίζουν όλοι οι πολίτες.

Εκείνες δε τις ημέρες εμφανίστηκαν ο κ. Τσιόδρας συνοδευόμενος από τον κ. Χαρδαλιά και τοπικό παράγοντα, ΜΕ ΜΑΣΚΑ, να δίνουν συνέντευξη τύπου αναφορικά με την σοβαρότητα του ανακύψαντος προβλήματος.

Χτες λοιπόν, διανεμήθηκαν μάσκες στα εξεταστικά κέντρα, οι οποίες μόνο ερωτηματικά εγείρουν για το κατά πόσο ήταν οι ενδεδειγμένες προκειμένου να αποτρέψουν την διασπορά του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένες από υλικό με αντιβακτηριακή/αντιμυκητιακή δράση αλλά ΚΑΜΜΙΑ ένδειξη για αντϊική δράση.

Αυτό βέβαια είναι πταίσμα μπροστά σε λάθη και παραλείψεις που τα συνοψίζω πιο κάτω:

«Δεν ενδείκνυται για επαγγελματική και νοσοκομειακή χρήση ή ως μέσο ατομικής προστασίας»

«Δεν αποκαθιστούν τις ιατρικώς ενδεικνυόμενες μάσκες και αποστειρωμένες μάσκες»

και εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί τότε χορηγήθηκαν στους εκπαιδευτικούς;

Υπήρχε η ένδειξη «ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ / ΠΛΕΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣΤΑ» με ότι αυτό συνεπάγεται εάν χρησιμοποιηθεί χωρίς πλύσιμο (ίσως αφορά την απομάκρυνση ιχνών χλωριούχου αργύρου τον οποίον περιέχει).

«Το πλύσιμο σε θερμοκρασία 60 0C είναι εφικτό για λιγότερες από 5 πλύσεις», προφανώς οι 60 0C αναγράφονται λόγω της αποτελεσματικότητας κατά του κορωνοϊού αλλά δεν αναφέρεται με σαφήνεια πόσες φορές μετά την πλύση στους 60 0C μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Ως διακινητής για την Ελλάδα αναφέρεται το Lidl και ως χώρα κατασκευής η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Πολλά ερωτήματα τόσο για την διανομή αυτού του υλικού που και σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα έπρεπε να αποφεύγεται.

Ο χρόνος των πανελληνίων ήταν γνωστός και δεν δικαιολογείται η επιπόλαια αυτή κίνηση προμήθειας ακατάλληλου υλικού για την προστασία των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια των διαγωνιζομένων μαθητών και του περιγύρου τους.

Επειδή δε δεν γνωρίζουμε εάν είμαστε ασυμπτωματικοί φορείς έχουμε υποχρέωση σε κοινούς χώρους συνάθροισης να φέρουμε τις σωστές μάσκες οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ενδεικνυόμενες οδηγίες.

Σχετικά άρθρα