Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπατος Ταξιάρχης Σκωτικού Τύπου: «Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να παραμεληθεί»

Ύπατος Ταξιάρχης Σκωτικού Τύπου: «Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να παραμεληθεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Κρίση, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

Σε μια πολύ σημαντική δημόσια έκκληση προέβη ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του ελευθεροτεκτονικού «Σκωτικού Τύπου» για την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, ζητώντας να μην παραμεληθεί κανένας Έλληνας πολίτης στις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας.

Ο ελευθεροτεκτονικός «Σκωτικός Τύπος» αποτελεί εκείνη τη δομή που διαχρονικά υπηρέτησε την Αναγέννηση, τον Διαφωτισμό και τις Επιστήμες, συνεχίζει να αποτελεί τον πυλώνα του Ορθού Λόγου και του Δυτικού Πολιτισμού, ενώ μέλη του ηγήθηκαν όλων των μεγάλων κοινωνικών, δημοκρατικών, πατριωτικών και απελευθερωτικών κινημάτων παγκοσμίως κατά τους τελευταίους 3,5 αιώνες.

«Η φρόνηση, λέει στις “Ευμενίδες”, είναι αυτή που φέρνει την ευτυχία. Δεν μπορούμε να τριγυρνάμε σαν αλλόφρονες. Ούτε να περιμένουμε ότι θα πέσει μάννα εξ ουρανού, αυτό μια φορά έγινε. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε ότι κάνοντας υπερφυσικές ή μεταφυσικές θα έρθει αλλαγή. Όχι! Η αλλαγή θέλει φρόνηση, θέλει επιστήμη, θέλει καλές επαφές και θέλει τιμιότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ελλάδας», της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του ελευθεροτεκτονικού «Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου», Εμμανουήλ Γερακιός.

«Στην αρχαία τραγωδία συναντούμε τις διχάλες. Είθε η ανάγκη να μας φέρει στον σωστό δρόμο», συνέχισε.

«Εάν όχι, θα κάνουμε μια άσχημη πορεία αλλά θα γυρίσουμε αναγκαστικά σε αυτόν τον δρόμο.

»Ξέρετε, δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι έννοιες [αξιακό σύστημα Ελληνισμού] υπάρχουν δυόμισι χιλιάδες χρόνια. (…) Εάν λοιπόν εμείς [οι Έλληνες] είμαστε τόσο ευήθεις, εμείς που βγάλαμε αυτές τις αρχετυπικές έννοιες, να μην τις ακολουθήσουμε, ο δυτικός κόσμος που έχει χτιστεί πάνω σε αυτές δεν τις ακολουθήσει, θα αναγκαστεί μετά με το ζόρι», τόνισε ο επικεφαλής των ανώτερων ελευθεροτεκτονικών βαθμών για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος δε στις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας, εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, ζήτησε «πολύ μέριμνα».

Όπως επισήμανε, «εμείς [ο Σκωτικός Τύπος] δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Το μόνο όμως που κάνουμε είναι να δίνουμε προτάσεις.

»Η πρόταση λοιπόν σήμερα που καταθέτω είναι μέριμνα.

»Δεν πρέπει κανένας Έλληνας να αισθανθεί ότι είναι παραμελημένος.

»Δεν έχουμε παντεσπάνι. Έχουμε παξιμάδι σκληρό, αυτό είναι γνωστό.

»Αλλά το ψιχουλάκι που αναλογεί στον καθένα πρέπει να δοθεί και με αξιοπρέπεια.

»Δεν έχουμε δικαίωμα να θίξουμε την αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε πολίτη μας.

»Δεν έχουμε πολίτες διαφορετικών κατηγοριών.

»Έχουμε Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του «Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου» για την Ελλάδα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχετικά άρθρα