Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατούλης εναντίον Γιαμαρέλλου για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό

Πατούλης εναντίον Γιαμαρέλλου για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυσαρέσκειά του για ακραίες απόψεις που διατυπώθηκαν από μέλη του ιατρικού κόσμου σχετικά με τη μεταδοτικότητα του ιού εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) πρόεδρος του οποίου είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για ακραίες απόψεις που διατυπώθηκαν από μέλη του ιατρικού κόσμου σχετικά με τη μεταδοτικότητα του ιού εμπλέκοντας θρησκευτικές πεποιθήσεις στις επιστημονικές απόψεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ, με αποδέκτη την λοιμωξιολόγο κ. Ελένη Γιαμαρέλλου που δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από την Θεία Κοινωνία .

Ο ΙΣΑ ζητά από τα μέλη του να παραμένουν στις συντεταγμένες της ιατρικής επιστήμης όταν ενημερώνουν το ευρύ κοινό και να εκφράζονται με βάση την εξειδίκευσή τους και τα διεθνή δεδομένα τηρώντας την ιατρική δεοντολογία.

Οι προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλέκονται με την επιστημονικό ρόλο ειδικά όταν ενημερώνεται η κοινή γνώμη για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Σχετικά άρθρα