Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για την αποφυλάκιση του εκπαιδευτικού-παιδεραστή

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για την αποφυλάκιση του εκπαιδευτικού-παιδεραστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Κρήτη, Παιδεραστής, Παιδεραστία, Ρέθυμνο,

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μπαίνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές, στις 22 Απριλίου.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε ήδη και διαβιβάζονται η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας μέχρι και τις 22 ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πάντως, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τα περιθώρια που έχουν οι δικαστές, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι προκαθορισμένα και δεν αφήνουν περιθώριο επιλογών.

Σχετικά άρθρα