Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ιδιωτικές Κλινικές, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Περιστέρι,

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό έχουν σημειωθεί στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, εκεί όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

Όπως μετέδωσαν ΣΚΑΪ και OPEN, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική.

Από τα 28 κρούσματα, 11 είναι εργαζομένοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό.

«Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση», δήλωσε ο κ. Κοκκινάκης.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε επείγουσα έρευνα για την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, αλλά και για άλλη μία στη Γλυφάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Εισαγγελική έρευνα

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

»1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων

»2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο

»3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου 4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Σχετικά άρθρα