Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστάτωση στο Μεσολόγγι – Δήμαρχος και πολίτες αντιδρούν στην εγκατάσταση κι άλλων μεταναστών

Αναστάτωση στο Μεσολόγγι – Δήμαρχος και πολίτες αντιδρούν στην εγκατάσταση κι άλλων μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιτωλοακαρνανία, Λαθρομετανάστες, Μεσολόγγι, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Ένταση επικρατεί στο Μεσολόγγι, με πολίτες να συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά μεταναστών στην πόλη τους, βράδυ Τετάρτης, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα «Αιχμή».

«Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στην Πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση κι άλλων μεταναστών στην πόλη.

»Οι αποστάσεις κρατούνται μεταξύ των συγκεντρωμένων όπως επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Επίσης έχουν φθάσει στο σημείο οχήματα καθώς και μηχανήματα», γράφει η «Αιχμή».

Η αναστάτωση στο Μεσολόγγι προκλήθηκε από πληροφορίες περί έλευσης 250 ακόμη μεταναστών στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης και μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αίτησή του έχει εγκριθεί.

Οι πληροφορίες αυτές έφθασαν και στο γραφείο του δημάρχου Κώστα Λύρου ο οποίος ξεκίνησε μια διαδικασία επικοινωνιών προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός επίσης βρίσκεται σε επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μην έρθουν και άλλοι μετανάστες στο Μεσολόγγι.

Επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη είχε ο Κώστας Καραγκούνης, ενημερώνοντάς τον για τις αντιδράσεις του Μεσολογγίου στην προοπτική εγκατάστασης και άλλων μεταναστών.

Ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Καραγκούνης στον δήμαρχο, δεν φάνηκε να έχει αντίρρηση για τον ερχομό των μεταναστών.

Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στην Πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο αυτό.

Όπως είπε ο κ. Λύρος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό και από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Σχετικά άρθρα