Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πληροφορίες για 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι

Πληροφορίες για 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κρανίδι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Χαρδαλιάς, Νότης Μηταράκης, Πελοπόννησος, Πρόσφυγες, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υγείας,

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να βρίσκεται καθ’οδόν.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες 150 άτομα φέρονται να είναι θετικά στον ιό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση με τον κ. Χαρδαλιά να μεταβαίνει στο σημείο προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος την διασπορά της νόσου στη δομή.

Μαζί του σημείο μεταβαίνουν τόσο ο Γ.Γ Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δομή βρέθηκε μία έγκυος πρόσφυγας θετική στη νόσο Covid-19, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13.00 στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συμμετοχή του δήμαρχου Γιάννη Γεωργόπουλου κσι του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 475 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική, η οποία είναι από την Σομαλία -ετών 28- φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στην Covid-19.

Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ι. Γεωργόπουλος, είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι από τα δείγματα που ελήφθησαν χθες από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα υπάρξουν σίγουρα αρκετά θετικά, καθώς, όπως είπε, σε αρκετά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, έμεναν πολυμελείς οικογένειες.

Σχετικά άρθρα