Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς – Ιερέας μεταλαμβάνει πιστούς σε εκκλησία

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς – Ιερέας μεταλαμβάνει πιστούς σε εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εκκλησία της Ελλάδος, Νίκος Χαρδαλιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωσή του τόνισε ότι «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία.

»Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το zougla.gr γονείς πήγαν τα παιδιά τους να κοινωνήσουνε, αλλά όπως γράφει η ιστοσελίδα συμμετείχαν φυσικά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών.

Οι εικόνες προκάλεσαν την έκρηξη γειτόνων και περαστικών ενώ έρευνα για το περιστατικό διεξάγει η Αρχιεπισκοπή.

Το zougla.gr, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αυτό που τους είπαν ήταν ότι «οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως.

»Η Ιερά Σύνοδος, ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών, φέρεται να υπάρχει και στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα