Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aνοικτά τα καταστήματα πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων

Aνοικτά τα καταστήματα πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριακή των Βαΐων, Σούπερ Μάρκετ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202).

Το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9.00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Σχετικά άρθρα