Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξήσεις 300% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο

Αυξήσεις 300% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Εισιτήρια, Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών,

Πόσο φθηνότερα έγιναν τα εισιτήρια με τα νέα κόμιστρα που ανακοινώθηκαν; Μπορεί το θέμα να απασχόλησε τη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου, που θριαμβολογούσε για τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ωστόσο μερικές «λεπτομέρειες» πέρασαν στα ψιλά.

Μία από αυτές είναι οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως είναι λογικό τέτοιες κάρτες προμηθεύονται αποκλειστικά όσοι εργάζονται στο χώρο του αεροδρομίου και τις περί αυτό μεγάλες επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα.

Με τις παλιές τιμές οι εργαζόμενοι πλήρωναν μηνιαίως 45 ευρώ για τις μεταφορές τους από και προς τη δουλειά. Πλέον, με τις νέες «μειωμένες» τιμές, το μηνιαίο κόμιστρο ανέρχεται στα 140 ευρώ! Η αύξηση δηλαδή της τιμής άγγιξε το 300%.

oasa_eisithria

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου ωστόσο είναι «ευνοημένοι» καθώς θα πληρώνουν τη μειωμένη κάρτα των 70 ευρώ.

Εργαζόμενοι μιλώντας στο tribune.gr κάνουν λόγο για προσχηματικό φούσκωμα της τιμής στα 140 ευρώ από το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις για το 70άρι που θα πληρώνουν για τις διαδρομές από και προς τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

«Ποιος άλλος εκτός των εργαζομένων θα βγάλει κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο; Κανείς. Οπότε ποιον αφορά η τιμή των 140 ευρώ;» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το ποσό των 35 ευρώ το μήνα παραπάνω κόμιστρα το λες και success story. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς με το οποίο δουλεύουν οι περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι της ζώνης του αεροδρομίου.

Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων έχει εφαρμοστεί όσο πουθενά αλλού στη συγκεκριμένη ζώνη με εκατοντάδες εργαζόμενους να δουλεύουν με εκ περιτροπής εργασίας και μισθούς που μπορεί να φτάνουν και τα 200 ευρώ το μήνα. Τα 35 ευρώ «καπέλο» σε αυτούς τους υψηλά αμειβόμενους λοιπόν υπαλλήλους, είναι ένα μικρό success story, ε κ. Χρυσοχοΐδη;

Σχετικά άρθρα