Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υγειονομική βόμβα το hot spot της Ριτσώνας τέθηκε σε καραντίνα – Ζευγάρι Αφρικανών με Covid-19

Υγειονομική βόμβα το hot spot της Ριτσώνας τέθηκε σε καραντίνα – Ζευγάρι Αφρικανών με Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύβοια, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Θετικό στον κορωνοϊό Covid-19 βρέθηκε ζευγάρι Αφρικανών μεταναστών στο hot pot της Ριτσώνας.

Στο hot spot της Ριτσώνας διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Ριτσώνας και κυρίως στο hot spot που βρίσκεται περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από το χωριό, μετά τα δύο θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό που εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα σε μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στη δομή.

Θετική είναι μία γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, η οποία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χαλκιδέων, Λευτέρη Λειβαδίτη, μεταφέρθηκε από τη Ριτσώνα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, προκειμένου να γεννήσει.

Εκεί υποβλήθηκε σε εξέταση και εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικός είναι και ο σύζυγός της.

Ένα τρίτο άτομο που εξετάστηκε επίσης, αποδείχθηκε ότι ήταν αρνητικό.

Η γυναίκα, η οποία γέννησε με καισαρική τομή νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο και γι αυτό το λόγο ιχνηλατούνται λεχώνες και βρέφη, ενώ 10 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, ωστόσο, άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για υγειονομική βόμβα, αφού αυτή τη στιγμή, κατά τον κ. Λειβαδίτη, στο hot spot της Ριτσώνας διαμένουν περίπου 2.5000 – 3.000 άτομα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Μέσα σε κοντέινερ στοιβάζονται δέκα και δώδεκα άτομα, ενώ είναι αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας σε μία έκταση περίπου εξήντα στρεμμάτων, που διαμένουν χιλιάδες άτομα.

ΜΑΤ γύρω από τη δομή που βρίσκεται σε καραντίνα

Αυτήν τη στιγμή στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να σφραγίσουν τη δομή, ώστε να μην μπει ή να βγει κάποιος από αυτήν.

«Είμαστε εδώ και λίγη ώρα στη δομή μαζί με την Αστυνομία και προσπαθούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, ώστε να μην βγαίνουν από αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες.

»Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ανησυχία πολύ μεγάλη.

»Στο hot spot διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα.

»Σε κάθε κοντέινερ ζουν μαζί δέκα και δώδεκα άτομα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Λειβαδίτης.

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι της Ριτσώνας, αφού καθημερινά πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από το hot spot επισκέπτονταν το χωριό για ψώνια ή για μία βόλτα και έχουν έρθει πολλές φορές σε επαφή με τους ντόπιους.

Τεράστια ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους διαμένοντες στη δομή για πρόσφυγες και μετανάστες πήγαιναν συχνά στη Χαλκίδα και την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα