Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

250.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αναστολή σύμβασης εργασίας στους εργαζομένους τους

250.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αναστολή σύμβασης εργασίας στους εργαζομένους τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει, μέχρι τώρα, αναστολή σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λόγω των προβλημάτων που έχουν από τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ για το διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

Στο μεταξύ κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 20 Μαρτίου 2020 είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr, η οποία θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά άρθρα