Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων χωρίς σύστημα εισροών – εκροών

Έρχονται πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων χωρίς σύστημα εισροών – εκροών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρατήρια Καυσίμων, Σύστημα εισροών - εκροών,

Άμεσους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων προκειμένου για διαπιστωθεί εάν έχουν προχωρήσει σε εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών θα διενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, κατόπιν αιτήματος της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε πρώτη φάση, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς βάσει χρονοδιαγράμματος στα βενζινάδικα των περιοχών αυτών είχε δοθεί διορία το αργότερο μέχρι τις 27 Αυγούστου να λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα. Θα ακολουθήσουν έλεγχοι στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων και στη λοιπή επικράτεια.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αποθήκευση, διακίνηση ή εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών ή αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονται με σύστημα εισροών εκροών, ή που το σύστημα εισροών εκροών δεν έχει εγκατασταθεί, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του πρατηρίου διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Εφόσον διαπιστωθεί συνυπαιτιότητα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από πλευράς του εγκαταστάτη στη διάπραξη των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλεται και σε αυτόν αυτοτελώς το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων

Σχετικά άρθρα