Την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα καταγράφει η πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε με τη σφραγίδα των ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Παρότι ο κοροναϊός δημιουργεί πιο συχνά επιπλοκές στους άνδρες απ ότι στις γυναίκες και από τους 10 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι σήμερα στη χώρα μας μόνο ένας αφορά μια υπερήλικη γυναίκα, φαίνεται ότι προσβάλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Το 53,5% των κρουσμάτων κοροναϊού είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες
Σύμφωνα με αυτά από τα 495 κρούσματα το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών.
Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών.
Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% οσίων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.
Το 95,4 % των κρουσμάτων κοροναϊού είναι Έλληνες
Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο ) και άλλοι 40 θετικοί στον κορωνοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.
Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε (και συνοδεύεται από ενδιαφέροντα) γραφήματα στην επίσημη ιστοσελίδα Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθουν.
Στην Αθήνα τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού
Τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνα.
Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.
Στην συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.