Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τράπεζες παγώνουν για έξι μήνες τα δάνεια επιχειρήσεων

Οι τράπεζες παγώνουν για έξι μήνες τα δάνεια επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξάμηνη αναβολή για επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις έως και το τέλος του 2020, δίνουν οι τράπεζες, όπως ανακοινώθηκε.

Η ανακοίνωση των Ελληνικών Τραπεζών:

Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές Αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020.

Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019.

Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Τα μέτρα για τα δάνεια συμφωνήθηκαν σε χθεσινή ευρεία συνάντηση υπό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Η εξάμηνη αναβολή θα αφορά καταρχήν στις επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνειά τους έως το τέλος του 2019 (σ.σ σχετική δήλωση έκανε πριν από λίγο και ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ) ενώ είναι πιθανό το μέτρο να επεκταθεί και σε φυσικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις, θα παραταθούν για τέσσερις μήνες με την παράταση να αφορά τόσο στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη κλείσει τις επιχειρήσεις τους όσο και σε αυτές που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στα έσοδά τους.

Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα παραταθούν για τρεις μήνες.

Σχετικά άρθρα