Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση φαρμακοποιών σε ΕΟΔΥ: «Πείτε μας τι να κάνουμε»

Έκκληση φαρμακοποιών σε ΕΟΔΥ: «Πείτε μας τι να κάνουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φαρμακεία, Φαρμακοποιοί,

Σαφείς οδηγίες για τη διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν το χώρο των φαρμακείων από την εξάπλωση του κορωνοϊού ζητούν οι φαρμακοποιοί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΔΥ τι πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι αλλά και ο κόσμος που συρρέει στα φαρμακεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο επαφής για ανθρώπους που έχουν τα πρώτα συμπτώματα, που νοσούν και δεν το γνωρίζουν, αλλά κυρίως για το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα κ.λπ.).

»Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι φαρμακοποιοί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πέραν φυσικά των γενικών μέτρων προφύλαξης, που ισχύουν για όλους τους πολίτες και για τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει αναλυτική ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, όπως επίσης έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο ενημέρωσης των πολιτών με τη διανομή ενός εκατομμυρίου φυλλαδίων που θα διανέμονται από τα φαρμακεία στους πολίτες».

Σχετικά άρθρα