Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάηκε ολοσχερώς στη Χίο αποθήκη ΜΚΟ με βοήθεια για πρόσφυγες (βίντεο)

Κάηκε ολοσχερώς στη Χίο αποθήκη ΜΚΟ με βοήθεια για πρόσφυγες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγαθονήσι, Βίντεο, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Κως, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σάμος, Σύμη, Φαρμακονήσι, Φωτιά, Χίος,

Σε Λέσβο, Λέρο και Κω διασώθηκαν τις προηγούμενες ώρες 115 άτομα, ενώ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Κω, Σύμη και Μεγίστη αποβιβάστηκαν 404 άτομα.

Συνολικά έφτασαν στα ελληνικά νησιά 519 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια στιγμή, φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κτίριο επί της οδού Παναγίας Λέτσαινας 52 στη Χίο, όπου στεγάζεται αποθήκη με ρουχισμό, είδη υγιεινής κλπ για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και για το γηροκομείο και τις δικαστικές φυλακές του νησιού.

Από την φωτιά, η αποθήκη και όλα τα συγκεντρωμένα είδη καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όπως μετάδωσε η τοπική ιστοσελίδα «Πολίτης» της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα της Τρίτης σε αποθήκη των αλληλέγγυων της Χίου στην οδό Παναγίας Λέτσαινας 52.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία κατέστρεψε ολοσχερώς το περιεχόμενο της αποθήκης, έκαψε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ενώ από τις φλόγες κινδύνευσε σπίτι στον πρώτο όροφο πάνω από την πυρκαγιά.

Στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρή δύναμη καθώς και η πολιτική προστασία του Δήμου με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μανδάλα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6 τα ξημερώματα.

Σε νεώτερη ανάρτηση, ο «Πολίτης» της Χίου μετέδωσε:

Σε εμπρησμό, οδηγούν τα πρώτα στοιχεία, σε ότι αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη των αλληλέγγυων Χίου, τα ξημερώματα της Τρίτης 3/3 στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, που μένει στον επάνω όροφο, ανέφερε ότι άκουσε θορύβους καθώς και τους γείτονες που καλούσαν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, που έσπευσε στο σημείο δίνοντας 3ωρη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Ευχόμαστε η πυρκαγιά να μην έχει επηρεάσει τουλάχιστον τον σκελετό του σπιτιού», ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Να σημειωθεί μέσα στην αποθήκη υπήρχαν ρούχα και παπούτσια από δωρεές Χιωτών, που μοιράζονταν σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες τα είχαν ανάγκη, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Σχετικά άρθρα