Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενισχύονται συνεχώς οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα – Ειδικές Δυνάμεις, Αστυνομία και Ναυτικό

Ενισχύονται συνεχώς οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα – Ειδικές Δυνάμεις, Αστυνομία και Ναυτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αστυνομία, Έβρος, Ελληνικά Νησιά, Ελληνικός Στρατός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πολεμικό Ναυτικό, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Ενισχύονται συνεχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο αλλά και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν χωρίς σταματημό να κινούνται προς τα σύνορά μας.

Στον Έβρο χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν σταδιακά από χθες τις δυνάμεις που ήδη βρίσκονται εκεί, φτάνοντας τμηματικά από όλη τη χώρα.

Στις δυνάμεις αυτές προστίθενται και δυο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό και θερμικές κάμερες. 1.000 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στον Έβρο με C-130.

Στα θαλάσσια σύνορα, από τη Σαμοθράκη έως τη Στρογγύλη πραγματοποιούν περιπολίες πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι και παράκτια περιπολικά καθώς και 15 σκάφη της Frontex.

Η Frontex αποφάσισε την Καθαρά Δευτέρα να στηρίξει περαιτέρω την φύλαξη των ελληνικών συνόρων μετά από αίτημα της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ θα συνεχιστούν και την Τρίτη οι στρατιωτικές ασκήσεις με βολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο αλλά και στον Έβρο.

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο. 

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα. 

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης. 

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Σχετικά άρθρα