Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο με την καθοδήγηση τουρκικών δρόνων

Οι Τούρκοι έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο με την καθοδήγηση τουρκικών δρόνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αστυνομία, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Λαθρομετανάστες, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Εκρηκτική η κατάσταση στον Έβρο με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα και ισχυρότατες ελληνικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να τους απωθήσουν.

Οι τουρκικές δυνάμεις βοηθούν απροκάλυπτα και με κάθε μέσο τους μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα.

Σήμερα οι Τούρκοι έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με την καθοδήγηση δύο τουρκικών δρόνων (drone), όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα κυκλοφόρησε μάλιστα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει την επίθεση που δέχθηκαν οι ελληνικές δυνάμεις από την τουρκική πλευρά.

«Έχουν πολύ μεγάλη βοήθεια από την τουρκική πλευρά οι μετανάστες.

»Χθες μια περίπολο με ψαλίδια στα χέρια έκοβε το σύρμα του φράχτη για να οδηγήσει εκεί τους μετανάστες να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

»Βέβαια πρόλαβε η δική μας περίπολο τους απώθησε και έγινε αποκατάσταση του φράχτη εκείνη τη στιγμή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοτάρχης Καστανιών Σταύρος Τζιαμαλίδης.

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τους ποινικούς

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι ο Ερντογάν έχει ανοίξει κλειστά κέντρα και προωθεί «ποινικούς» προς την Ελλάδα, το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε μέσω μαρτυρίας μετανάστη που έφτασε στον Έβρο.

Δήλωσε μπροστά στην κάμερα ότι μετά από έναν μήνα που βρισκόταν στην φυλακή, τον άφησαν να φύγει.

«Ήμουν στη φυλακή ένα μήνα. Μας άφησαν να φύγουμε εγώ τι να κάνω;

»Χρήματα δεν έχω, κινητό δεν έχω, πάω στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ψάχνουν εναλλακτικά περάσματα

Καθώς το τελωνείο στις Καστανιές παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από ισχυρότατες δυνάμεις πολλοί μετανάστες αναζητούν εναλλακτικές διόδους στην Ελλάδα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μιχάλης Κωστίδης, σε ένα οδοιπορικό από την άλλη πλευρά των συνόρων ακολούθησε του μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από το ποτάμι στην Ελλάδα.

Εξηγεί ότι αρκετοί από αυτούς κοιμούνται δίπλα στις όχθες καθώς παρά τα μηνύματα που ακούγονται από την ελληνική πλευρά ότι τα σύνορα είναι κλειστά οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα.

Μάχη και σε επίπεδο εντυπώσεων

Η Άγκυρα για να δημιουργήσει εντυπώσεις ισχυρίζεται ότι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα 100.000 άτομα.

Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες 36 ώρες στην Ελλάδα έφτασαν 98 άτομα, με καταγωγή κυρίως από τη Σομαλία, το Μαρόκο και το Αφγανιστάν και όλοι συνελήφθησαν.

Σχετικά άρθρα