Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέσβος: Καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ πυροβόλησαν στον αέρα – Σοβαρά επεισόδια

Λέσβος: Καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ πυροβόλησαν στον αέρα – Σοβαρά επεισόδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Χίος,

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση σε Λέσβο και Χίο, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες, μετέδωσε το Mega Channel.

Στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και σε πολίτες.

Στις τελευταίες εξελίξεις, όπως τις μετέφερε ο ρεπόρτερ του MEGA που βρίσκεται στο νησί, καθοδόν προς την περιοχή Καράβα εθεάθησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ να αποχωρούν, μαζί τους και το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, προφανώς υπήρξε κάποια παρέμβαση προκειμένου να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τα μπλόκα, έτσι ώστε να ηρεμήσουν και οι νησιώτες.

Νωρίτερα, σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο Διαβολόρεμα της Λέσβου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και οι συγκεντρωμένοι νησιώτες στο σημείο να απαντούν με πέτρες.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των συγκεντρωμένων, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και βίντεο με πολίτες να κρατούν κάλυκες και να δείχνουν τραύματά τους, ισχυριζόμενοι ότι δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη Χίο, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται αστυνομικοί, εισέβαλαν σε κάποια από τα δωμάτια και προξένησαν ζημιές στον εξοπλισμό ενώ προπηλάκισαν και αστυνομικούς.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκρυθμη στο νησί, καθώς εδώ και αρκετές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη πετροπόλεμος από τους διαμαρτυρόμενους, με την Αστυνομία να «απαντά» με εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Σχετικά άρθρα