Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό Λιμενικό «συνόδευσε» λέμβο με μετανάστες για να φτάσει σε νησίδα μας

Το τουρκικό Λιμενικό «συνόδευσε» λέμβο με μετανάστες για να φτάσει σε νησίδα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Καστελλόριζο, Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Σκάφος του τουρκικού Λιμενικού (Ακτοφυλακής) «συνόδευε» βάρκα με 20 πρόσφυγες και μετανάστες για να φθάσει στην ελληνική νησίδα Στρογγύλη.

Κανονικά το τουρκικό Λιμενικό όφειλε να τους εμποδίσει, όχι να τους συνοδεύει.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, στις 08.00 π.μ. λέμβος με 20-30 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία, μάλιστα, σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής δεν προέβη σε καμία κίνηση αποτροπής της λέμβου να περάσει στην πλευρά των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη και άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, στη νησίδα κατέπλευσε σκάφος του Λιμενικού το οποίο παρέλαβε τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση από την Τουρκική Ακτοφυλακή, ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

Σχετικά άρθρα