Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαθητές θα δώσουν Πανελλαδικές σε μάθημα που δεν διδάσκονται

Μαθητές θα δώσουν Πανελλαδικές σε μάθημα που δεν διδάσκονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώτα Πούλου, Νίκη Κεραμέως, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φωκίδα,

Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα στη Φωκίδα, μόλις τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα αυτό που συμβαίνει με τους μαθητές της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας.

Μέχρι στιγμής οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς να έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα από την αρχή της χρονιάς το συγκεκριμένο μάθημα.

Απευθυνόμενοι στο υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές τονίζουν:

«Σε περίπου τρεις μήνες, οι μαθητές θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

»Tους μαθητές, όμως, της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Δεσφίνας τους έχετε ήδη ανεπανόρθωτα καταδικάσει σε αποτυχία, αφού έχουν χάσει το τρένο των πανελλήνιων, σημειώνοντας 0% κάλυψη της καθορισμένης διδακτέας και εξεταστέας ύλης στη Βιολογία.

»Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μαθητές δεύτερης κατηγορίας;

»Αυτή είναι η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση;

»Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά διαψεύδει τις μεγαλόστομες δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας περί “κανονικότητας” και επιβεβαιώνει πως η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες, υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση και όχι μόνο οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και σε απόγνωση μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς».

Επερώτηση στη Βουλή

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου σε συνεργασία με τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως όπου αναφέρει:

«Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας».

Και συνεχίζει: «Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι θέσεις, αλλά η διαχείριση του κενού εκπαίδευσης πέντε μηνών που καταλύει την ισονομία των μαθητών για τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ Λυκειακών τάξεων Δεσφίνας σε σχέση με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και εγείρει θέματα νομιμότητας».

Τέλος η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει από την Υπουργό Παιδείας πώς θα διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών της Δεσφίνας Φωκίδας στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας είχε επισημάνει με ανακοίνωση ήδη από τον Δεκέμβριο τον κίνδυνο για το σχολείο της Δεσφίνας αλλά και για το σχολείο του Λιδωρικίου που έφτασε τον Ιανουάριο να καλυφθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών.

Πέρα από την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια εκπαίδευση, η ευθύνη βαραίνει τον τοπικό βουλευτή που για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν είναι ικανός να διασφαλίσει τα κεκτημένα της Φωκίδας ως οφείλει σαν βουλευτής μονοεδρικής.

Να θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τα ολιγομελή τμήματα λειτουργούσαν στα σχολεία της Φωκίδας και οι καθηγητές ήταν στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς. Και αυτά μέσα σε ασφυκτικές μνημονιακές συνθήκες.

Σχετικά άρθρα