Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά σε σπίτι στη Μόρια – Αναστάτωση στους κατοίκους και περίεργες επιθέσεις

Φωτιά σε σπίτι στη Μόρια – Αναστάτωση στους κατοίκους και περίεργες επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λέσβος, Μυτιλήνη, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο χωριό της Μόριας, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα Στο Νησί, μετά την συγκέντρωση των κατοίκων για τις εκρηκτικές διαστάσεις του προσφυγικού στην τοπική κοινότητα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και στις 12.30 μετέβη και η Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αίτια. Η Πυροσβεστική άμεσα παρενέβη, ενώ έγινε γνωστό από περίοικους ότι στο εν λόγω σπίτι κοιμόντουσαν κατά καιρούς αιτούντες άσυλο, γεγονός που αγρίεψε ακόμα περισσότερο το συγκεντρωμένο πλήθος, με τις πρώτες υποψίες να δείχνουν αιτούντες άσυλο ως υπαίτιους.

Πάντως περίεργες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα και όσο εκπρόσωποι της κοινότητας συνδιαλέγονταν στο τοπικό κατάστημα με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Μυτιλήνης εν όψει της κινητοποίησης της Τρίτης.

Ας σημειωθεί για παράδειγμα ότι ντόπιοι, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεσή μας, κατήγγειλαν στο «Ν» ότι ομάδα ατόμων από διαδήλωση με ελληνικές σημαίες εισήλθαν στο χωριό «απειλώντας» όσους δεν είχαν κατέβει στη συγκέντρωση.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι πετάχτηκαν ντομάτες και ότι έγιναν και αλλού τύπου επιθέσεις.

Ντόρος έγινε επίσης για επίθεση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, με την Αστυνομία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη καθώς αρκετοί εξ αυτών συνδέουν τις επιθέσεις με τη μεγάλη διαδήλωση Αφγανών προσφύγων και επικρατεί ένταση στο χωριό, με την κοινωνία να διχάζεται.

Σχετικά άρθρα