Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου προς Μητσοτάκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος, Χίος, Σάμος

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου προς Μητσοτάκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος, Χίος, Σάμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μουτζούρης, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, Πρόσφυγες, Σάμος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χίος,

Να κηρυχθούν Λέσβος, Σάμος και Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αιτήθηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, προς στο Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ

Επιπλέον, όπως ο ίδιος ανέφερε θεωρεί πως αλλότρια στοιχεία υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην Μυτιλήνη όπου περίπου 2 χιλιάδες μετανάστες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην απονομή ασύλου και για τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Στο μεταξύ τεταμένη είναι η κατάσταση στην Λέσβο και υπάρχει αναβρασμός στο ΚΥΤ της Μόριας καθώς περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό.

Τα επεισόδια που έγιναν από πρόσφυγες και μετανάστες υπήρξαν σε δύο φάσεις την πρωινή όπου έγιναν 13 προσαγωγές και άλλες 27 το απόγευμα, 40 το σύνολο, χωρίς να είναι γνωστό πόσες από αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. 

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Μόριας παραμένουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.

Μια μερίδα από αυτούς μπήκαν στο κτίριο της κοινότητας Μόριας όπου και παραμένουν.

Το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Σχετικά άρθρα