Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Κρήτη, Κύθνος, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Σκύρος, Σχολεία, Χίος,

Δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από τη Δευτέρα.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών.

Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Οι αρχές μέχρι και την εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων ζητούν από τους πολίτες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμενικό κ.λπ.

Επίσης να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με τα οχήματά τους, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση από χείμαρρους πεζή ή με οχήματα ακόμη και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της βροχόπτωσης.

Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας και τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Για τα Βίλια Αττικής, έπειτα από απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Ιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τον Δήμο Θηβαίων, το τελευταίο 48ωρο έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα σχολεία να παραμείνουν και την Τετάρτη κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Α) των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά

Β) των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σκύρος

Όπως ανέφερε ο Δήμος Σκύρου σε ανακοίνωση του στο facebook «για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί μας, αναβάλλουμε για αύριο το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων μας».

Κύθνος

Με απόφαση του Δημάρχου Κύθνου κυρίου Σταματίου Γαρδέρη ανακοινώνουμε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Χίος

Τα σχολεία των Οινουσσών και της Βολισσού δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα Ψαρά θα γίνει μάθημα από όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχουν.

Κενά θα υπάρξουν και σε άλλα σχολεία από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να έρθουν ακόμα στο νησί.

Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αρ. Κελεπερτζή, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή της κατάστασης.

Βέβαιο θεωρείται ότι στις Οινούσσες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, εξετάζεται το ίδιο να συμβεί στη Βολισσό, ενώ στα Ψαρά υπάρχει μόνο μια μόνιμη εκπαιδευτικός.

Σαντορίνη

Ο Δήμαρχος Θήρας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των κτιριακών μονάδων εκπαίδευσης, (προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στα συστήματα θέρμανσης, στα δίκτυα απορροής όμβριων στις στέγες και αύλειους χώρους των κτιρίων κλπ.).

Σχετικά άρθρα