Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα από τα ξημερώματα της Πέμπτης – Που θα το στρώσει

Καιρός: Χιόνια στην Αθήνα από τα ξημερώματα της Πέμπτης – Που θα το στρώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Καιρός, Κηφισιά, Μαρούσι, Χιόνι, Χιόνια,

Καιρός: Χιονοπτώσεις ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια, λέει ο μετεωρολόγος του Open TV.

Ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προβλέπει πως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, ενώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850 hpa περίπου σε 1,5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C.

Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500 hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο). Aν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ, με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Ο καιρός της Πέμπτης σύμφωνα με το meteo.gr

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα νότια και ανατολικά.

Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα ενισχυθούν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται τις ίδιες ώρες έως και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Κρήτης καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρεια ηπειρωτικής χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο παγετός κατά τόπους θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -2 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 11.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό 6 έως 8 και από το πρωί έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, meteo.gr

Σχετικά άρθρα