Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πειρατεία στο Τόγκο: Αίσιο τέλος για τον Έλληνα ναυτικό

Πειρατεία στο Τόγκο: Αίσιο τέλος για τον Έλληνα ναυτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυτιλία, Πειρατεία, Πειρατές,

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό, για την υγεία του οποίου είχε σημάνει συναγερμό η οικογένειά του, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου «Elka Aristotle», ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις απαχθέντες, ενώ ο τέταρτος, ένας Φιλιππινέζος, έχασε τη ζωή του.

Όλοι οι υπόλοιποι απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, την Ελλάδα, τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

»Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

»Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

Σχετικά άρθρα