Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έκτακτο Δελτίο Καιρού, Καιρός,

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ανακοίνωσε η ΕΜΥ για τον Ετεοκλή, που θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες με βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Το έκτακτο της ΕΜΥ τονίζει: Κακοκαιρία προβλέπεται από σήμερα το βράδυ Παρασκευή (13-12-2019) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου (14-12-2019) η κακοκαιρία θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-12-2019)

Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην Κρήτη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (14-12-2019)

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

Α) από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,

Β) από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,

Γ) από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη

Δ) από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019).

2. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

Α) στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (13-12-2019), νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019) θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Β) στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

3. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο (14-12-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα