Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια – Βανδαλισμοί καταστημάτων

50 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια – Βανδαλισμοί καταστημάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Σε 50 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της Αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το βράδυ της Παρασκευής η Αθήνα, με βανδαλισμούς καταστημάτων και ζημιές σε δημόσια κτήρια και τράπεζες.

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δεκατρία εμπορικά καταστήματα και πέντε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Επιπλέον, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε τρεις -μέχρι στιγμής- δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δέκα.

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έγιναν προσαγωγές 19 ατόμων, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.

Σχετικά άρθρα