Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

25χρονος καρκινοπαθής δεν μπορεί να νοσηλευθεί γιατί δεν έχει ΑΜΚΑ

25χρονος καρκινοπαθής δεν μπορεί να νοσηλευθεί γιατί δεν έχει ΑΜΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Συνήγορος του Πολίτη με παρέμβασή του καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν λύση για την άμεση δωρεάν νοσηλεία καρκινοπαθή, ο οποίος δεν μπορεί να λάβει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, καθώς δεν του χορηγήθηκε ποτέ αριθμός ΑΜΚΑ και ακόμα αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα του επιτρέψει να νοσηλευτεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, ο Συνήγορος επισημαίνει το κενό νόμου ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούντων άσυλο, καθώς εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της ΚΥΑ, που προβλέπει ο νέος νόμος για το άσυλο και επισημαίνει την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης για τις περιπτώσεις ασθενών, που χρήζουν νοσηλείας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.

O 25χρονος καρκινοπαθής είναι αιτών άσυλο από το Πακιστάν και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της καλπάζουσας μορφής καρκίνου από την οποία πάσχει.

Η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου ζήτησε ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του ασθενή, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εξετάσεις και η δέουσα αγωγή, χωρίς οικονομική του επιβάρυνση.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «στους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους, από τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, σε όλους όσους έχουν ανάγκη είτε έχουν ΑΜΚΑ και ΚΥΠΑ, είτε όχι».

Υπενθυμίζεται, ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν εξαιρεθεί από την εγκύκλιο, που προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πολίτες τρίτων χωρών και η οποία έχει επικριθεί, καθώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αιτούντων άσυλο, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καλεί την Ελληνική Πολιτεία στην άμεση επίλυση του ζητήματος για τις χιλιάδες των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που εξακολουθούν να στερούνται το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία.

Σχετικά άρθρα