Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ για την πορεία της υγείας του

Τι είπε ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ για την πορεία της υγείας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βασίλης Δάρρας, ο γιατρός που έχει αναλάβει τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ έστειλε μήνυμα ελπίδας για την πορεία της υγείας του.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Δάρρας μίλησε για την γονιδιακή θεραπεία που εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Είναι ένα μήνυμα ελπίδας για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά που πάσχουν από την σπάνια ασθένεια γιατί πλέον υπάρχουν καλά αποτελέσματα και η ασθένεια είναι στόχος πολλών ερευνητικών προσπαθειών και κέντρων.

Ωστόσο, ο ομογενής ιατρός ξεκαθάρισε ότι η γονιδιακή θεραπεία αποσκοπεί στην «βελτίωση και στην επιβίωση του και όχι και στην τελική αποθεραπεία του παιδιού» διαλύοντας τις όποιες φήμες που κυκλοφορούσαν.

Ο διάσημος νευρολόγος Βασίλης Δάρρας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόβλεψη της κατάστασης για τον Παναγιώτη Ραφαήλ και επισήμανε ότι οι θεραπείες είναι νέες, δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο των παρενεργειών.

Σε τρεις μήνες τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον κ. Δάρρα, μία καλή εικόνα για τα αποτελέσματα της θεραπείας θα υπάρχει σε περίπου τρεις μήνες αλλά καλύτερη εικόνα σ’ έναν χρόνο.

Τέλος, ο κ.Δάρρας εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη του για το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε για τον 18 μηνών συμπατριώτη του τονίζοντας ότι είναι «ένα μεγάλο βήμα για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τέτοιου είδους ασθένειες».

Παρακολουθήστε ή εγγραφείτε στη ροή ειδήσεων του TRIBUNE στα Google News πατώντας ΕΔΩ για να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο και «κλικάρετε» πάνω στο αστεράκι

Σχετικά άρθρα