Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι εφοπλιστές έκαναν δωρεά δέκα ταχύπλοα σκάφη στο Λιμενικό

Οι εφοπλιστές έκαναν δωρεά δέκα ταχύπλοα σκάφη στο Λιμενικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πλακιωτάκης, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, Εφοπλιστές, Θεόδωρος Βενιάμης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιμενικό Σώμα, Υπουργείο Ναυτιλίας, Χρήστος Σταϊκούρας,

Στη δωρεά προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, 10 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών υψηλών προδιαγραφών και άρτια εξοπλισμένων, που θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος, προέβη η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού Συν-Ενωσις (syn-enosis.gr).

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών και Ιωάννη Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης ως πρόεδρος της ΕΕΕ και της Συν-Ενωσις δήλωσε:

«H ναυτιλία, ως ένας από τους κυριότερους παραγωγικούς πυλώνες του τόπου μας, δηλώνει παρούσα να συνδράμει ουσιαστικά και πολυδιάστατα στο δύσκολο έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και να σταθεί αρωγός στις ανάγκες της κοινωνίας.

»Είμαι βέβαιος ότι τα σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για το Λιμενικό Σώμα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε τα νέα φουσκωτά του Λιμενικού Σώματος, που αποτελούν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρόκειται για ότι πιο σύγχρονο μπορούσε να πάρει η Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στον τομέα της φύλαξης και της προστασίας των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ακόμη ότι τα σύνορα φυλάσονται και θα φυλάσονται. Δεν εξήγησε πώς από την πολύ… φύλαξη τα νησιά κοντεύουν να βυθιστούν από τις προσφυγικές ροές.

«Διότι υπάρχουν σύνορα και στην θάλασσα. Τα νησιά ανακουφίζονται. (σ.σ. ψέμα).

»Ενώ σε διεθνές επίπεδο θα επιμένουμε για αλλαγή του Δουβλίνου. (σ.σ. ζήσε Μάη μου).

»Το μήνυμα ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει τις αντοχές της αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» (σ.σ. θα κριθείς σύντομα).

Παρακολουθήστε ή εγγραφείτε στη ροή ειδήσεων του TRIBUNE στα Google News πατώντας ΕΔΩ για να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο και «κλικάρετε» πάνω στο αστεράκι

Σχετικά άρθρα