Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις φυλακές Δομοκού κρατείται τζιχαντιστής που πρωταγωνιστεί σε βίντεο του ISIS

Στις φυλακές Δομοκού κρατείται τζιχαντιστής που πρωταγωνιστεί σε βίντεο του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δωδεκάνησα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κως, Συρία, Τζιχαντιστές, Φυλακές Δομοκού,

Τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με πλούσια δράση, εντοπίστηκε στην Κω, μαζί με τον γιο του. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Πρόκειται για 26χρονο Σύρο, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 είχε παρουσία σε βίντεο του ISIS, στο οποίο υπάρχουν εικόνες που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς!

«Αυτός από την πρώτη στιγμή έχει μία συγκεκριμένη τοποθέτηση όσον αφορά την δική του συμμετοχή στο βίντεο, η οποία είναι δευτερολέπτων σε ένα βίντεο 11 λεπτών.

»Η δική του συμμετοχή είναι 2 ή 3 δευτερολέπτων όσον αφορά την ανακοίνωση της ποινής» δήλωσε ο δικηγόρος του 26χρονου, Γιάννης Γλύκας.

Το βίντεο διάρκειας 12 λεπτών εντοπίστηκε μέσω της Ιντερπόλ στη διαβαθμισμένη πλατφόρμα «Check The Wed».

Σε αυτό ακούγεται να λέει: «Το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους…».

Πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκάλυψε μέρος των ισχυρισμών του στον ανακριτή, ο οποίος ζήτησε από τον 26χρονο να εξηγήσει τη συμμετοχή του στο βίντεο, όπου απεικονίζονται ο ίδιος ως «ιμάμης» να διακηρύττει το δόγμα της Σαρία αλλά και εικόνες ένοπλης βίας.

«Στο συγκεκριμένο βίντεο πράγματι ήμουν ιμάμης και με διέταξαν απλώς να ανακοινώσω στον κόσμο τι αποφάσισε το Δικαστήριο.

»Το Δικαστήριο δεν ξέρω από ποιους αποτελείται.

»Μου φέρνουν στο τζαμί οι φρουροί και ανακοινώνω την απόφαση για το θέμα» απάντησε ο 26χρονος τζιχαντιστής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», προώθηση και διέγερση μέσω διαδικτύου σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης», «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Σχετικά άρθρα