Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» περιπολεί στο Καστελόριζο (φωτο)

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» περιπολεί στο Καστελόριζο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καστελλόριζο, Πολεμικό Ναυτικό, Πυραυλάκατοι, Πυραυλάκατος Μπλέσσας ΙΙ (ΤΠΚ Μπλέσσας Ρ-21), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η πυραυλάκατος (ταχύ περιπολικό) «Μπλέσσας ΙΙ» (Ρ-21) του Πολεμικού Ναυτικού μας, με πλήρωμα 43 άνδρες, περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και φροντίζει να κρατά μακρυά τους Τούρκους πειρατές.

Φωτογραφίες της πυραυλακάτου να περιπολεί στο Λύκιο Πέλαγος (Ανατολική Μεσόγειος) ανάρτησε ο λογαριασμός AegeanHawk στο Twitter, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων στις ελληνικές θάλασσες.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» είναι ένα από τα τέσσερα παρόμοιου τύπου (αδελφά) σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας: «Λάσκος ΙΙ», «Μπλέσσας ΙΙ, «Μυκόνιος» και «Τρουπάκης».

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Construction mecaniques de Normandie (CMN) του Χερβούργου, στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Το πλοίο καθελκύστηκε στις 10 Νοεμβρίου 1976 στο Χερβούργο (ανάδοχος η σύζυγος του τότε Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Σπ. Κονοφάου) και παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Ι. Βουραζέρη.

Στις 7 Ιουλίου 1977 κατέπλευσε στην Ελλάδα.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» στο Καστελόριζο.

Το σκάφος πήρε το όνομα του προς τιμήν του Κεφαλονίτη Γεώργιου Μπλέσσα.

Ο Πλωτάρχης Μπλέσσας, ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα», είχε χαθεί ηρωικά κατά τη βύθιση του πλοίου του στη θαλλάσσια περιοχή της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου 1943.

Ο Μπλέσσας προήθχη μετά θάνατον στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας» —όπως και τα αδελφά της πλοία— υποβλήθηκε σε εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού των συστημάτων της (πρόγραμμα Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής), οι οποίες ολοκληρώθηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τον Οκτώβριο του 2009.

Σχετικά άρθρα