Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την κλιμάκωση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα

Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την κλιμάκωση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Καταστροφική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια, γράφει η γερμανική Die Zeit σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την μεταφορά προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει και την έντονη δυσφορία των τοπικών Αρχών στα νησιά του Αιγαίου που λένε ότι έχουν γίνει ένα είδος …χωματερής.

Στο μεταξύ, γερμανικά δημοσιεύματα διερωτώνται αν πολλοί από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου θα πάνε σύντομα στην Γερμανία μεταφράζοντας με αυτό τον τρόπο την επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους.

«Οι μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα… Οι συνθήκες στο προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια είναι ακόμα καταστροφικές.

»Η κυβέρνηση της Αθήνας μεταφέρει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες από τον υπερπλήρη καταυλισμό της Μόρια στην ηπειρωτική χώρα…

»Στη Μόρια εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότεροι από 10 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αν και ο συγκεκριμένος προσφυγικός καταυλισμός έχει σχεδιαστεί μόνο για τρεις χιλιάδες άτομα.

»Οι αιτήσεις άσυλου διεκπεραιώνονται με πολύ αργό ρυθμό και ορισμένοι μόνο από τους απορριφθέντες αιτούντες έχουν απελαθεί.

»Η νέα συντηρητική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να επιταχύνει και τα δύο», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Τις επόμενες 15 ημέρες, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει 5.000 μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα», δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Associated Press.

«Τα άτομα αυτά πρέπει να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, καθώς η τουριστική περίοδος έχει τελειώσει.

»Στόχος είναι ότι ο αριθμός των μεταναστών σε κάθε έναν από τους 54 νομούς της Ελλάδας να μην υπερβαίνει το 0,8% του πληθυσμού», προσθέτει.

«Ο αριθμός των προσφύγων στο Αιγαίο αυξάνεται πάλι – σύντομα θα έρθουν στην Γερμανία;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα του κρατιδίου Σλέσβιγκ Χόλστάιν «SHZ» σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους στη χώρα μας.

«Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Μπόρις Πιστόριους μετέβη στην Ελλάδα όπου είχε συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη προσφυγικών οργανώσεων, δυνάμεων ασφαλείας, αξιωματούχους του ΟΗΕ και εκπροσώπους των ΜΚΟ», υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα