Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαμαρτυρία για τις διώξεις μαθητών στο Κερατσίνι

Διαμαρτυρία για τις διώξεις μαθητών στο Κερατσίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κερατσίνι, Λουκάς Τζανής, Μαθητές,

Η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Γονέων Κερατσινίου πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά σήμερα Δευτέρα, στις 12.30 ζητώντας να σταματήσει τώρα η δίωξη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

«Είναι αυτονόητη η ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους διωκόμενους μαθητές μας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται. Είναι αυτονόητο ότι απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών, την παύση των διώξεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ κηρύσσεται δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00 για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ.

Στο πλευρό μαθητών και γονέων κι εκπαιδευτικών τάσσεται ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «για τη δημοτική Αρχή κάθε περιστατικό που σχετίζεται με τις σχολικές μονάδες αφορά τις σχολικές κοινότητες και μόνο. Θεωρούμε αδιανόητο να αφήνονται αιχμές για ποινικές ευθύνες σε αγώνες πολιτών που διεκδικούν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατική συνείδηση κάθε πολίτη να εγκαλούνται από τις αστυνομικές αρχές νέοι άνθρωποι που οραματίζονται και επιδιώκουν ένα καλύτερο σήμερα και αύριο. Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράσταση μας στη σχολική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και ιδιαίτερα στους μαθητές. Τους καλούμε μάλιστα να αντισταθούν απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα, όποιο μανδύα και εάν ενδύεται».

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες σχετικά με τις κλήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου του Κερατσινίου για λήψη καταθέσεων στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα σημειώνει πως «η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε εκτέλεση παραγγελίας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Η παραγγελία αυτή αφορά προκαταρκτική εξέταση προς εξακρίβωση των αδικημάτων της παράνομης βίας, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, της διατάραξη οικιακής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς σε σχολεία που τελούσαν στο παρελθόν υπό κατάληψη και η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει λήψη καταθέσεων και υποβολή των σχετικών δικογραφιών, με τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε κάθε περίπτωση που συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται ακόμη πως «από τα προαναφερόμενα καθίσταται απόλυτα σαφές ότι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενεργεί, ως έχει νομική υποχρέωση, στο πλαίσιο της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας και μόνο».

Σχετικά άρθρα