Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα ελέγχει και επίσημα το FIR της Βόρειας Μακεδονίας – Air Policing από ελληνικά μαχητικά

Η Ελλάδα ελέγχει και επίσημα το FIR της Βόρειας Μακεδονίας – Air Policing από ελληνικά μαχητικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Χριστοδούλου,

Τεχνική συμφωνία για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου (air policing) υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στρατηγό Βάσκο Γκουρτσινόφσκι στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Αρχηγοί, ως εκπρόσωποι των δύο χωρών, υπέγραψαν Τεχνική Συμφωνία (Technical Agreement) Αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τού ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, υπεγράφη από τους δύο αρχηγούς, ως εκπρόσωποι των δύο χωρών, η Τεχνική Συμφωνία (Technical Agreement) Αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (Air Policing) της γείτονος χώρας, από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα