Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το βασιλικό τάφο

Αμφίπολη: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το βασιλικό τάφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Βίντεο, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Σέρρες, Τύμβος Καστά,

Από την Ινδία έως την Αυστρία και από την Γερμανία έως τις Ρουμανία η ανασκαφή του βασιλικού τάφου στην Αμφίπολη συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου.

“Τάφος της εποχής του Μέγα Αλέξανδρου ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα” σημειώνουν οι Hindu Times από την μακρινή Ινδία που άφησε όμως ανεξίτηλο το σημάδι του ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης.

“Ο Τάφος μυστήριο της Αμφίπολης – Τον φρουρούν αστυνομικοί” σημειώνει η ρουμανική ιστοσελίδα LO news

“Αποδείξεις για μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη” σημειώνει η Mittelbayerische στην Βαυαρία.

Η αυστριακή Der standard επισημαίνει ότι οργιάζουν οι φήμες για μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ελλάδα που συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο. “Εδώ κάτι μεγάλο έχει ανακαλυφθεί” τονίζουν συγκινημένοι οι κάτοικοι στην Αμφίπολη συμπληρώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.

Η γαλλόφωνη ιστοσελίδα La Croix έχει τίτλο “Σημαντικός αρχαίος τάφος ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα” και συνδέι την ανακάλυψη με την αντίστοιχη του Μανόλη Ανδρόνικου στην Βεργίνα.

Φυσικά και το BBC αναφέρεται στην σημαντική ανακάλυψη και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στον χώρο των ανασκαφών, ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν τάφο που χρονολογείται μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσθέτουν ότι στην περιοχή της Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα έχουν βρεθεί και άλλοι αρχαιολογικοί τάφοι, ανάμεσα τους και του πατέρα του Μέγα Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β΄, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1977.

Σχετικά άρθρα