Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους επιστρέφονται αναδρομικά μερίσματα πενταετίας

Σε ποιους επιστρέφονται αναδρομικά μερίσματα πενταετίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι,

Σημαντική απόφαση για την επιστροφή τής διαφοράς στα μερίσματα των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας, και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2013!!

Με την υπ’αριθ. 9314/2019 απόφασή του, σημειώνει το ΕΝΥΠΕΚΚ, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε αντισυνταγματικές τόσο τις μειώσεις που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον ν. 4051/2012 («νόμος Κουτρουμάνη») όσο και τις μειώσεις που διενεργήθηκαν βάσει του άρθρου πρώτου της παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ5 παρ. 1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 («νόμος Βρούτση») και αφορούν το μέρισμα πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΝΠΔΔ)!

Έτσι, δικαιώνονται πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου και διατάσσεται όχι μόνο η αναδρομική από πενταετίας επιστροφή τής διαφοράς στα μερίσματά τους που παρακρατήθηκε παρανόμως και αντισυνταγματικώς, αλλά μάλιστα με τόκο 6% από την επίδοση της αγωγής.

Χαρακτηριστικό είναι το διατακτικό της απόφασης, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«-Αποφαίνεται ότι το μέρισμα των προσφευγουσών πρέπει να καταβάλλεται για το διάστημα αυτό από 1.1.2013 και εφεξής, χωρίς την εφαρμογή της μείωσης που εχώρησε σε αυτό δυνάμει των διατάξεων της παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ5 παρ. 1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.

»-Αποφαίνεται ότι πρέπει να επιστραφούν στις προσφεύγουσες τα ποσά, κατά τα οποία απομειώθηκε το μέρισμά τους δυνάμει των ένδικων διατάξεων του ν. 4093/2012, κατά το μεν διάστημα από 1.1.2013 έως και 30.4.2015 με το νόμιμο τόκο από το χρόνο άσκησης της προσφυγής έως και την πλήρη εξόφληση, κατά δε το μεταγενέστερο διάστημα άσκησης της προσφυγής, ήτοι από τον 5ο/2015 και εφεξής, αυτοτελώς όπως παρακρατήθηκαν.».

Σχετικά άρθρα